tisdag 9 december 2008

Mumbai

Ja vad ska jag skriva...oavsett vad ni tänker om Mumbai, svart eller vitt, så är det precis det. Rikt, fattigt, skitigt, vackert...


Bokade första natten och prepaid taxi på flygplatsen, för övrigt det enda företag som fanns att boka genom. Och dom skrattade säkert gott när jag åkte i väg. Men det gjorde inte jag...Skulle till city, hamnade totalt fel, hotellet som var ett medelklasshotell för 250 kr/natten...ja döm själva efter bilden jag tog av handfatet.
Tog utmattad en taxi 6 på morgonen till ett annat hotell, denna gång inne i city och hamnade i himlen. Rent rum och fantastisk personal. Standarden är från 60-talet men värt varenda öre. Bilden är från takterassen utanför mitt rum där jag åt min frukost efter att ha checkat in.
I går vandrade jag runt i de södra delarna av Mumbai. Såg var terroristerna varit, jag bor precis sidan om Oberoi. Lite shopping, National museum, åt en god vegetarisk middag på en "håliväggenrestaurang och avslutade dagen med att se solnedgången från strandpromenaden.

idag blir det samma aktiviteter, med norra delarna och bokad taxi. Åker sen ut till flygplatsen redan i natt för att flyga hem till svedala igen i morgon bitt.
Vi ses snart i vinterrusket!

måndag 8 december 2008

Mot Mumbai!

Ja ni, nu är jag snart tillbaka i lilla Landskrona igen. Tiden går fort när...
Landar i Mumbai i natt (Mumbaitid) och stannar sen där till på torsdag. Det är verkligen slutspurt, men det är bara att vässa armbågarna, spotta i nävarna och ge sig ut verkligheten. Tack för den Finnair!

Tänkte hyra en taxi och "göra stan" i morgon och på onsdag blir det lite shopping. Eftersom flyget går ganska tidigt på torsdag tar jag mig ut till flygplatsen redan sent onsdag kväll. Kan tänka mig att morgonrusningen är hysterisk och vill vara på den säkra sidan att jag inte missar flighten. En övernattning på flygplatsen känns som ett billigt magpiller.

Sitter på KLs flygplats och inväntar mitt flyg. En av världens bästa flygplatser, enligt olika resemagasin pga faciliteter och logistik, enligt mig är det för de har gratis BRA trådlöst Internet.

Om vi inte hörs innan...blir det slutsummering på hemmaplan.

Take care out there...sa hon till sig själv

torsdag 4 december 2008

Lugn

Det har varit tyst på bloggen... Jag har jagat Finnair för ändringar av min biljett hem nu när det inte blev något Indienjobb. Tre reseförsäkringar och ingen täcker avbokning eller ändring av destinationer. De flesta reseförsäkringarna gäller bara sjukdom. Mina biljetter jag bokat med Malaysia airlines och Airasia däremot var inga problem. Det var bara att avboka eller ändra minst 48 tim innan. Något att fundera på kära vänner...

Nåväl, nu är det klart! Det blir Mumbai i fyra dagar och jag är hemma igen i LA en vecka tidigare än bestämt. Här på Langkawi är det varmt, god mat och mysigt så jag verkar kanske otacksam som vill åka härifrån tidigare. Visst är det skönt, men det blir lätt lite trist i längden. Tur jag har alla mina projekt att jobba med via Internet.
Langkawi är annars en semesterö som passar mig bra. Inte så hektiskt men ändå folkliv och nära till allt man behöver. För er som funderar på Thailand så går det faktiskt en daglig färja mellan Langkawi och Satun i södra Thailand. Båten kostar 30 rm (ca 60 svkr) och vad jag hört ska den bara ta två timmar. Och vi från Sverige behöver inget visum.
I går när allt var klart med jobb och biljetter satt jag kvar på stranden tills det blev alldeles kolmörkt. Det var en fantastisk kväll och alla semesterfirande Malaysiska familjer satt på stranden med sina picknickkorgar. Då kändes Landskrona avlägset...