onsdag 12 november 2008

Bali




Bali, Bali, Bali...mycket mer än vad jag hade kunnat tänka mig! Överallt leende människor och ett leende som kommer från hjärtat. Varningsorden jag fått tidigare om...tiggarna, bomberna, de muslimska fundamentalisterna och soporna lös med sin frånvaro. Bara vänliga människor som gör allt för att turisterna ska trivas. Som guiden sa när vi diskuterade bombhoten. "Vad har vi gjort för att förtjäna detta?" Inte riktigt samma fråga som ett land i väster ställde. "Hur kan någon göra så mot oss?"

Fyra dagar är inte mycket om man ska uppleva Bali. Men jag och L gjorde så gott vi kunde. Vi betade av tempel, nationalparker och Balinesiska matupplevelser i trivsamt tempo. Shoppingen var som ett paradis för en övervintrad Roskildefestivalbesökare. Batik, patchwork och flipflops i det oändliga. Till inga pengar...

På bilden ovan är det L, guiden Ardi och vårt resesällskap Mr Lee och Mrs Song. Vi hade många goda skratt åt Mrs Song. En bestämd dam som aldrig gick ur en "strid" utan att vara segraren. Oavsett om det gällde prutning, diskussioner med guiden eller massage.

Strand och badliv blev det inte mycket av. Stränderna i söder är som vilken annan asiatisk badort som helst. De norra delarna har klarare vatten och delfiner i stora stim.

Ja vad ska jag mer säga...åk hit!

4 kommentarer:

  1. Tjenar
    Kul att Bali fortfarande ær ett mindre paradis. Var dær sjælv 1988 i tre veckor och reste runt øn med hjælp av en hyrd Jeep med min dåvarande som chauffør.En av mina bæsta resor fast å andra sidan har jag inte gjort så himla många. Himla fin kråka du hade på axeln
    ;-)
    Kram Cathrine

    SvaraRadera
  2. Tror nog att det hänt en del sedan dess. Mrs Song hade också varit där tidigare och hon kände inte igen de södra delarna av ön. Men som sagt...alldeles...alldeles...underbart.

    SvaraRadera
  3. Hej Jeanette, Så härligt allt låter. Bali är en av mina favorit öar. Tur att bombningarna inte har påverkat dom speciellt.
    Här hemma är det full rulle med skola, coachningar, jobb, Itrim, träningar. Så jag hinner inte vara speciell social. Men det kommer väl efter den 20:e januari när jag blir certifierad. Men jag längtar till vår lilla nyårsfest. :->
    Ta väl hand om dig. Många kramar Lotte

    SvaraRadera
  4. Bombningarna har drabbat dom ganska hårt när det gäller turisterna. 2005 minskade turisterna med 75%. Men deras vänliga inställning är den samma.

    Hoppas du inte sliter ihjäl dig...och glöm inte att lite socialt umgänge är viktigt...för att skapa distans...från en "coach" till en annan. Kram

    SvaraRadera