tisdag 23 oktober 2007

Halong Bay















Då var jag tillbaka i Hanoi igen efter att ha besökt en absolut sevärd turistfälla, Halong Bay. Otroligt vackra scenerier! Läste i en turistbok att det påminde om miljöerna i Jurrasic Park och jag måste hålla med. Klipporna och öarna står som gröna skulpturer i vattnet. Första dagen och natten tillbringade vi på en av de många träskeppen/båtarna. Vi var ett ganska trevligt gäng på ca 15 stycken resenärer. Mest backpackers förstås men även ett par Japanska affärsmän. På bussen när vi skulle presentera oss vem vi var och vilket land vi kom ifrån, sa den ena japanen. – Me Japanes, big samuraj and will protec you from all the pirats! Vilket förstås kändes tryggt i sydkinesiska sjön…

Det mesta av tiden gled runt bland öarna, paddlade kajak och badade. På kvällen satt vi på båtens övre trädäck, åt middag och pratade. Det var alldeles tyst och stjärnklart. Fick höra av ett par andra resenärer att det oftast är dimmigt och ganska blåsigt i Halong Bay, men vi hade verkligen tur.

Den andra dagen visade det sig att vi tre, jag , Sarah från Irland och Kristin från Australien, var de enda som bokat en natt till. När de andra åkte hem och vi tog båten ut till Cat ba Island. Väl där körde vi mitt in i djungeln för trekking. Vi trodde vi var på väg till hotellet och när bilen stannar och guiden säger till oss byta om för turen, står vi där i våra flipflops och tittar frågande på varandra. Byta om? Då visar det sig att det blivit fel i bokningen. Vi hade bokat tre dagar längs kusten och till havs och hon hade fått veta trekkingtur. Vi hade tyvärr inga trekkingskor med oss men det hade säkert varit en fantastisk tur. Vi försökte ta oss runt på ett par av stigarna men gav ganska snart upp. Efter allt regnande var stigarna rejält leriga och det var ett myller av blodiglar och myggor. Ingen miljö för flipflops och short med andra ord… Istället åkte vi tillbaka till hotellet, hyrde cyklar och tog en tur längs kusten. På kvällen tyckte guiden synd om oss och tog oss med till en bar där hon skulle fira sin födelsedag med några vänner. När vi kliver in genom dörren visar det sig att det så klart att det är en karaokebar. Vad passar då inte bättre än att alla går upp och sjunger en sång från sitt hemland för att fira födelsegrisen? Inte riktigt min favoritsyssla så jag gled snabbt som en vessla in på toaletten. Men ack, när jag kommer ut står de redo med mikrofonen och ABBA. Det var bara att bita ihop och göra det Inte riktigt en av mina mest lysande stunder…men en kanonkväll med mååånga skratt.

Sista dagen paddlande vi kajak i nationalparken och besökte The Floating Villages. Det skulle egentligen varit trekking den dagen också, men guiden tog oss på en specialtur. Tror vi hade tur att det blev en felbokning och att vi istället fick två lyxiga dagar för oss själva med egen guide.

Som det ser ut nu får jag nog tillbringa merparten av veckan i Hanoi. Den Kinesiska ambassaden jobbar inte på högvarv och mitt visum lär inte vara klart förrän torsdag em. Vilket innebär att jag innan dess inte kan boka någon tågbiljett till Kina. Eftersom jag då behöver jag mitt pass och visum. Men om allt går vägen tar jag nattåget på fredag. Alla platser i soft-class till torsdagsnattens tåg var slut. Väntar därför till fredagens nattåg.

Har förstått av mail och kommentarerna att det är ganska kallt där hemma nu. Fortsätter det så kan det kanske vara snö när jag kommer hem till jul…

3 kommentarer:

  1. Hej!

    Det verkar som om ni har haft en trevlig helg. Ser mysigt ut på fotona. Allt som vanligt här, jag pratade med Tilde idag, så vi bestämde att jag kanske skulle komma in imorgon. Anthon jobbar natt, han börjar visst 16,00 och slutar 00,30. Vart i Kina åker du?
    Vi hörs sen.
    Kram och ha det bra
    mamma

    SvaraRadera
  2. Tjenar
    Fan va jag blir glad av att läsa din blogga och ska jag vara ärlig så blir jag oxå lite avundsjuk. Alla människor skulle behöva göra ett par Ego trippar någon gång under sin livstid.
    Mitt nya jobb på Kastrup lufthavn e väl sisådär det är mest arbetstiderna som suger fett men det blir till att bita ihop och så smått börja se sig om efter andra inkomstkällor....igen ;-)

    SvaraRadera
  3. Glömde säga Kram på dig // Cathrine

    SvaraRadera